Πολιτικές Θέσεις

Η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γονάτισε την ελληνική οικονομία.

Η φοροεπιδρομή του κ. Τσίπρα, είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εισοδημάτων και της ιδιωτικής κατανάλωσης, τη μείωση των επενδύσεων, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και την επιστροφή της χώρας στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν -και παραμένει- η εγγυήτρια δύναμη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη ο Τόπος.

Είμαστε κατά της αύξησης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ιδεολογικά είμαστε κατά της αύξησης των φόρων. Είμαστε αντίθετοι επίσης, στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Μία αύξηση άδικη, η οποία προκαλεί τη μείωση των δημόσιων εσόδων και την αύξηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

Πιστεύουμε στην ελευθερία της αγοράς, τον υγιή ανταγωνισμό και στις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, που χρόνια τώρα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πιστεύουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές. Και σ’ αυτές επιμένουμε. Στις αλλαγές που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της οικονομίας μας.

Η Ελλάδα, για να εξέλθει από τη κρίση, θα πρέπει να βασιστεί στις δυνατότητες και τις γνώσεις του ανθρώπινου δυναμικού της, στην αξιοποίηση των εθνικών της πόρων και την εκμετάλλευση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, αλλά και να επενδύσει στη καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία.

Βασιζόμαστε στις δυνατότητες και γνώσεις του ανθρωπίνου δυναμικού της Ελλάδας.

Θα πρέπει να μπει άμεσα τέλος στη πολιτική αβεβαιότητα και να αποκατασταθεί η εικόνα, το κύρος, η φήμη και η αξιοπιστία της Χώρας μας.

Θα πρέπει να περιθωριοποιηθούν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που κρατούν δέσμια τη χώρα στο παρελθόν και ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα.

Είναι καιρός να αναδυθούν νέα πρόσωπα στην ελληνική πολιτική ζωή και μαζί με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, να χαράξουν μια νέα, ρεαλιστική και μακροχρόνια εθνική πολιτική για τη σωτηρία και ανάταση της χώρας.

Είναι ώρα να σπάσουμε τα στεγανά μας. Να δώσουμε λόγο και ρόλο σε νέους ανθρώπους, επιστήμονες, επαγγελματίες και όλους όσους ακόμη επιθυμούν να συστρατευτούν μαζί μας ώστε να καταστήσουμε την παράταξή μας μια σοβαρή και αξιόπιστη δύναμη η οποία θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και θα την οδηγήσει στο δρόμο της ευημερίας και της προόδου.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί επικίνδυνα και είναι κλινικά νεκρή, οι εκλογές είναι η μόνη λύση για το τόπο. Ο τόπος χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση. Χρειάζεται οξυγόνο και νέο αίμα. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα οδηγήσει τη χώρα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης. Χρειάζεται μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία, ήταν -και παραμένει- η εγγυήτρια δύναμη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη ο Τόπος.

Θέσεις Για Το Μεταναστευτικό
  • Παρά το γεγονός ότι η μεταναστευτική κρίση είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ζήτημα, οι αδυναμίες και οι αστοχίες της ελληνικής κυβέρνησης το μετέτρεψαν σε ελληνικό ζήτημα.
  • Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, με τις ατυχείς εξαγγελίες τους οι οποίες εδράζονταν στις αριστερίστικες ιδεοληψίες τους, έδωσαν λάθος μηνύματα σε αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους και τους έκαναν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα αποτελεί την πιο εύκολη δίοδο για το ταξίδι τους στην Ευρώπη.
  • Αποτέλεσμα αυτής της αλόγιστης πολιτικής, ήταν η κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορά μας και να πλημμυρίσει η χώρα μας, με χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες.

Το χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη, κανένας σχεδιασμός και κανένα πρόγραμμα από την ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα βοηθήσουμε και ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, κατά τη διαμονή και το πέρασμά τους από την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, το πρόβλημα έγκειται και στην ανικανότητα του ελληνικού κράτους να υλοποιήσει τα όσα ο κ. Τσίπρας κατά καιρούς έχει υποσχεθεί στους εταίρους μας, αλλά και στην αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να πιέσει τους εταίρους μας, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα και να στηρίξουν την Ελλάδα, η οποία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης.

Μεταναστευτικό & ΝΑΤΟ

Θα πρέπει να επανεξετάσουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του ζητήματος.  Μετά την αναποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ για την αποτροπή των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και τα συνεχή προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην  άσκηση των Νατοϊκών επιχειρήσεων στη περιοχή του Αιγαίου, τίθεται θέμα για το λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Θεωρώ αναγκαίο, για την ασφάλεια των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, το ΝΑΤΟ να αποχωρήσει άμεσα από το Αιγαίο.

Θέσεις Για Την Εξωτ. Πολιτική

Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να είναι η ουρά της Τουρκίας και ο παρίας της Ευρώπης.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει την ισχύ και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Μια σωστή πρωτοβουλία για να θωρακιστεί η ασφάλεια της χώρας μας και να ενισχυθεί η διεθνής παρουσία της στο Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή, θα ήταν να σφυρηλατηθεί η κοινή άμυνα μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ.

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικά, αλλά και να συνεργαστώ με το Γιάννη από δημόσιες θέσεις που έχει περάσει, για να διαπιστώσω ότι εκτός από καλός φίλαθλος είναι και ένας πολιτικός με ανοιχτούς ορίζοντες και φρέσκες ιδέες.
Βασίλης Σεβαστής - Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ

Η ήρεμη δύναμη της παράταξης και ο άνθρωπος που πολλοί δυσαρεστημένοι θα ήθελαν να στηρίξουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο κοινωνικό και πολιτικό αύριο.

Ντενίζ Τσίμη - Επιχειρηματίας

Εκπρόσωπος της νέας γενιάς πολιτικών προσωπικοτήτων, μειλήχιος, χαμηλών τόνων, κοντά στον πολίτη, με χαρακτηριστικό του την απλότητα ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Οραματιστής, προσγειωμένος, εργατικός.

Παρασκευάς Κοντοές, Διευθυντής Πλαστ. Χειρουργικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ

Aυτό που με εντυπωσίασε στον Γιάννη  είναι ο ορθολογισμός της σκέψης του και η ειλικρίνεια του. Ο τρόπος που χειρίστηκε την κρίση της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μου. Ουσιαστικά, αντικειμενικά, έντιμα, χωρίς θέατρα και φανφάρες.

Prof. Dr. Dr. Νικόλαος Ζαμπόγλου