Συμμετοχή Γιάννη Πλακιωτάκη στην ετήσια σύνοδο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Συμμετοχή Γιάννη Πλακιωτάκη στην ετήσια σύνοδο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2017 θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι, για να συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, εκπροσωπώντας τη  Νέα Δημοκρατία.

Στόχος της Συνέλευσης, είναι η προώθηση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου σε επίπεδο ασφαλείας, η ενδυνάμωση του διατλαντικού δεσμού και η ευαισθητοποίηση των μελών του ΝΑΤΟ έναντι των σημαντικών θεμάτων ασφαλείας και των πολιτικών της Συμμαχίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω Συνέλευσης, θα εξεταστούν οι σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ, η οικονομική ανασυγκρότηση των Δυτικών Βαλκανίων, θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, το κόστος της κλιματικής αλλαγής, η αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η απειλή του κυβερνο-πολέμου, η μετάβαση στο Αφγανιστάν και τέλος, η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.