Ομιλία Γιάννη Πλακιωτάκη Στο 10ο Συνέδριο Της Νεάς Δημοκρατίας

Ομιλία Γιάννη Πλακιωτάκη Στο 10ο Συνέδριο Της Νεάς Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, συμμετέχω σε ένα ακόμη συνέδριο της ιστορικής παράταξής μας. Της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των μεγάλων ιστορικών επιλογών. Της παράταξης που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, που ενέταξε τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και έθεσε τα θεμέλια της κοινωνικής και οικονομικής  ανάπτυξης στο τόπο.

Έχω την τιμή, να συμμετέχω σε ένα συνέδριο αρχών, αξιών και θέσεων, που φιλοδοξεί, να ανοίξει νέους ορίζοντες στο κόμμα μας και να θέσει τα θεμέλια για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τον ιδεολογικό επανα-προσανατολισμό μας, στη νέα εποχή που διαβαίνουμε.

Φίλες και φίλοι,

Το 10ο Συνέδριο του κόμματός μας, διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, αβέβαιη, και ταραχώδης περίοδο. Μια περίοδο στην οποία, δεσπόζουν η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ενεργειακοί και γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, οι διεθνείς και περιφερειακές συγκρούσεις, η αναβίωση τοπικών εθνικισμών και η εμφάνιση ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων που σκορπούν το φόβο και το θάνατο.

Ταυτόχρονα, προβλήματα όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό και η διεθνής τρομοκρατία, κυριαρχούν στη παγκόσμια πολιτική ατζέντα, καθιστώντας την αντιμετώπισή τους, επιτακτική.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης, βρίσκεται σε βαθύτατη οικονομική, θεσμική και πολιτική κρίση και οι ηγέτες της, δείχνουν ανήμποροι να συμφωνήσουν ακόμη και στα αυτονόητα.

Σε αυτό το ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο, διεθνές περιβάλλον, φίλες και φίλοι συναγωνιστές, η πατρίδα μας έξι χρόνια τώρα, ταλανίζεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Μια κρίση, η οποία έχει αποσαρθρώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, έχει οδηγήσει στο λουκέτο εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, αύξησε δραματικά την ανεργία, ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς και οδήγησε την ελληνική οικονομία να κινείται σε αρνητικούς ρυθμούς.

Η κρίση αυτή, φίλες και φίλοι, έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

Αδυναμίες που η κυβέρνησή μας κόντρα στη στείρα άρνηση και το λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα, αντιμετώπισε και κράτησε τη χώρα όρθια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε στο τέλος του 2014, χάρις τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική της κυβέρνησής μας η ύφεση, άρχισε να αποκλιμακώνεται και δειλά δειλά, εμφανίστηκαν τα πρώτα θετικά σημάδια στην ελληνική οικονομία.

Για πρώτη φορά, μετά την έναρξη της κρίσης, η ελληνική οικονομία εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης με σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, μικρή αύξηση του ΑΕΠ και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Η προσπάθεια αυτή όμως, δεν συνεχίστηκε. Ανακόπηκε από τον καιροσκοπισμό, και την ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα και έλαβε άδοξο τέλος.

Η προσπάθεια αυτή, ανακόπηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιας κυβέρνησης που αναρριχήθηκε στην εξουσία χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές, δεκαπέντε μήνες τώρα, έχουμε την ατυχία να βιώνουμε το τι σημαίνει να κυβερνά τον τόπο μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Μια κυβέρνηση ανίκανη, επικίνδυνη και αναποτελεσματική. Έχουμε την ατυχία να κρατά στα χέρια του, τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Το τελευταίο απομεινάρι του χθές. Ο νοσταλγός μιας νοσηρής εποχής, στην οποία ανδρώθηκε πολιτικά και αποτελεί γνήσιο τέκνο της.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, Δεκαπέντε μήνες τώρα, ζούμε από πρώτο χέρι, τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και της παρέας του.

Παρά τη σημαντική προσπάθειαπου κατέβαλε η κυβέρνησή μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την εξυγίανση και σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, η χώρα, χάρις στην αλόγιστη και επικίνδυνη πολιτική του κ. Τσίπρα βρίσκεται στο τέλμα και το αδιέξοδο.

Παρά τις μεγάλες θυσίες και τις επώδυνες προσπάθειες του ελληνικού λαού βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τη κρίση. Δείχνει ανήμπορη να προωθήσει τις διαθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Λόγω των ιδεολογικών της αγκυλώσεων, δεν πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς και ενώ έχει δεσμευτεί, για την προώθηση σημαντικών αποκρατικοποιήσεων κινείται σε ρυθμούς σημειωτόν.

Η κυβέρνηση της αριστεράς, αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα θέσουν και πάλι την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά συνεχίζει τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές που διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό.

Συνεχίζει να αυξάνει τη φορολογία, τόσο στους μισθωτούς όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες και υιοθετεί ένα φορολογικό σύστημα που αποτελεί ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία.

Περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και ναρκοθετεί τον εργασιακό βίο των επόμενων γενεών.

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του παραμένουν αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι. Δείχνουν να έχουν άγνοια κινδύνου και να μην μαθαίνουν από τα λάθη τους. Συμμετέχουν σε μια ατέρμονη και ατελέσφορη διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, δείχνοντας να αγνοούν το γεγονός, ότι κάθε ημέρα που περνά χωρίς να υπάρχει συμφωνία, βυθίζει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία στην άβυσσο.

Με την ανεύθυνη πολιτικής της, η κυβέρνηση της αριστεράς άφησε στην τύχη του το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και μετέτρεψε τη χώρα σε έναν απέραντο καταυλισμό. Μη έχοντας συγκεκριμένο πλάνο και ξεκάθαρη πολιτική, για την αντιμετώπιση και επίλυση του ζητήματος μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε καθαρά ελληνικό βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας, έχοντας απολέσει την αξιοπιστία του και μη έχοντας καμία διαπραγματευτική ισχύ, υπάκουσε στην απαίτηση της κας Μέρκελ και του κ. Ερντογάν και επέτρεψε να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Μια πράξη επιζήμια για την ασφάλεια της χώρας και με την οποία, εγώ, διαφώνησα εξ αρχής και εξέφρασα δημοσίως τις ανησυχίες μου. Μια λανθασμένη πράξη, για την οποία είμαι πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία μόλις έρθει στην εξουσία θα διορθώσει άμεσα και θα απαιτήσει την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι εμφανές στους πάντες ότι είναι παράλυτη για να μην πω κλινικά νεκρή. Παρουσιάζει τεράστιες αρρυθμίες και τα στελέχη της βρίσκονται σε πανικό.

Οι άνθρωποι, δεν μπορούν να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και ο εφιάλτης της εθνικής καταστροφής τους θολώνει το μυαλό.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο.

Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα.

Μια ριζική επανεκκίνηση.

Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση.

Χρειάζεται μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

από τις 10 Ιανουαρίου, με την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από το Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε ένας νέος πολιτικός κύκλος για το κόμμα μας. Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει ένας ακόμη νέος πολιτικός κύκλος και για την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Κρατώντας αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να προβούμε στην αυτοκριτική μας. Να εντοπίσουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και παραλείψεις μας, ώστε να αποφύγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπίσουμε τα αίτια που διαρρήξαν τη σχέση εμπιστοσύνης της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Να κατανοήσουμε γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε πια τους νέους, γιατί οι υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας τηρούν απόσταση από εμάς.

Να εντοπίσουμε τις αδυναμίες του πολιτικού μας λόγου και γιατί δεν πείσαμε τον ελληνικό λαό στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

το 10ο Συνέδριο του κόμματος μας, αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για το μέλλον της παράταξής μας. Αποτελεί το πριν και το μετά για την πολιτική μας ύπαρξη και επιβίωση. Αποτελεί το έναυσμα για να αποφασίσουμε τι είδους κόμμα θέλουμε αλλά και τις τομές στις οποίες πρέπει να προβούμε για να επιτύχουμε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του.

Τέλος, το συνέδριο αυτό, σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για τη χάραξη της στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στη νέα εποχή που προβάλλει.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

επί πολλά χρόνια συμμετέχω στα κομματικά όργανα και γνωρίζω πολύ καλά τον κομματικό μηχανισμό.

Επίσης, είχα την τύχη να ασκήσω τα καθήκοντα του μεταβατικού Προέδρου του κόμματος και να γνωρίσω και από πρώτο χέρι τα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας.

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στη παράταξη, αλλά και σε όλους εσάς, που αποτελείται τα άξια στελέχη της, λαμβάνω το θάρρος να καταθέσω κάποιες σκέψεις που πιστεύω ότι θα συμβάλλουν στον εσωκομματικό μας διάλογο.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

θεωρώ πως βασικές μας επιδιώξεις το προσεχές διάστημα θα πρέπει να είναι, η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία. Ενός διαλόγου που θα συμβάλλει, ώστε να καλλιεργηθεί μια σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο κόμμα, πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ προς τη σωστή κατεύθυνση την ηλεκτρονική διαβούλευση με την κοινωνία, αλλά και την προσέγγιση δεκάδων ανθρώπων με ικανότητες και εξειδικευμένες γνώσεις για τις ανάγκες διαμόρφωσης του νέου κυβερνητικού μας προγράμματος.

Θεωρώ πρωτοποριακές τις εξαγγελίες του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη για 5ετή θητεία του εκάστοτε Προέδρου  του κόμματος και την καθιέρωση θητείας για όλα τα κομματικά όργανα.

Παράλληλα, προτείνω η σύγκληση του συνεδρίου του κόμματος να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του κόμματος και η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων μέσω ιδιωτικών χορηγιών.

Θεωρώ απαραίτητο να καθιερωθούν θεσμοί αξιολόγησης όλων των στελεχών που θα κατέχουν κομματική θέση, αλλά και να θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών και όσων επιθυμούν να λάβουν κυβερνητικές θέσεις.

Επίσης, θεωρώ αναγκαίο οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος να αναδεικνύονται από ευρείες λαϊκές συνελεύσεις, όπου τα μέλη των τοπικών κοινωνιών θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους.

Παράλληλα, πιστεύω ότι η παράταξη δεν πρέπει να σταθεί μόνο στη στελεχιακή ανανέωση. Η διαδικασία αυτή, αν δεν συνδυαστεί με οργανωτική ευελιξία και αποτελεσματικότητα, είναι πιθανό να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Θεωρώ, ότι το μόνο κριτήριο για την αξιοποίηση κάποιου στελέχους δεν πρέπει να είναι μόνο το ηλικιακό. Χρειάζεται μια ισορροπία στην αξιοποίηση των προσώπων και πάνω από όλα, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η έως τώρα προσφορά του κάθε στελέχους.

Θα πρέπει να σφυρηλατήσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας και να καλλιεργήσουμε τη ψυχική μας ενότητα. Για να επιβιώσουμε στη νέα, αβέβαιη, και γεμάτη προκλήσεις εποχή, θα πρέπει να βρούμε ρόλους για όλους και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τα προσόντα όλων.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

Στο νέο κόμμα που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε πρέπει να ξαναδώσουμε ζωή στις κομματικές οργανώσεις μας. Πρέπει να δώσουμε δύναμη στους νέους μας.

Να στηρίξουμε τις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ που αποτελούν το πιο ζωντανό και υγιές κομμάτι της παράταξής μας.

Προτείνω, να καλύψουμε μέρος των οικονομικών υποχρεώσεών τους, να ενισχύσουμε το θεσμικό τους ρόλο και να αναδείξουμε ικανά στελέχη τους που θα διαδραματίσουν συγκεκριμένο ρόλο στη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κρίνω αναγκαίο, να ενισχυθεί ο εσωτερικός διάλογος και η εσωκομματική δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να απαλλαγεί από τα στεγανά, τους μηχανισμούς, τις πελατειακές σχέσεις και τις αδυναμίες και παραλείψεις, που την απέκοψαν από τη κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις της. Θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα ανοικτό κόμμα. Κατά τη γνώμη μου, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει άνοιγμα τόσο προς το κέντρο, όσο και προς τα δεξιά της.

Στο θέμα αυτό όμως, θα πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία.

Θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μην στραφούμε πολύ προς το κέντρο και χάσουμε ψηφοφόρους από τα δεξιά μας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αξιολογήσουμε επίσης, και τα άτομα που φλερτάρουν να ενταχθούν στη ΝΔ. Γιατί πολιτικοί γυρολόγοι, δεν νομίζω ότι έχουν να προσφέρουν και τίποτα στη παράταξη.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

στις εργασίες του συνεδρίου μας θα πρέπει να σταθούμε και στις αδυναμίες του πολιτικού μας λόγου. Θεωρώ αναγκαίο όσο ποτέ την ανανέωση της πολιτικής μας επιχειρηματολογίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου, ρεαλιστικού, αξιόπιστου και πειστικού, πολιτικού λόγου.

Αποτελεί ζήτημα πολιτικής επιβίωσης, να εμπνεύσουμε με την πολιτική μας πρόταση, τους φίλους και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που της γύρισαν την πλάτη, ώστε να επιστρέψουν στις τάξεις της.

Να εμπνεύσουμε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να στηρίξουν τις πολιτικές μας επιλογές.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

για να επικρατήσουν και πάλι οι ιδέες μας και να αναδειχθεί και πάλι η Νέα Δημοκρατία, κυρίαρχη πολιτική δύναμη δεν αρκεί μόνο να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της αριστεράς. Θα πρέπει να διαμορφώσουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που θα μας βγάλει από τα μνημόνια και θα οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Θα πρέπει να ανατάξουμε εθνικά τους Έλληνες.

Να τους απαλλάξουμε από την εθνική μελαγχολία και να τους κάνουμε να ξαναπιστέψουν στη δύναμη του έθνους και της φυλής μας. Πρέπει να ενώσουμε τους Έλληνες και να τους κάνουμε να πιστέψουν σε ένα κοινό όραμα.

Στο όραμα της εθνικής ανασυγκρότησης και επιβίωσης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ευθύνη όλων μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Έλληνες και να τους δώσουμε προοπτική. Χρέος όλων μας είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην θέση που της αξίζει.

Εθνική επιταγή όλων μας, είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημαντικό παίχτη στην Ευρώπη και παράγοντα σταθερότητας και ευημερίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όραμα πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως πολιτικός οργανισμός.

Πρέπει να μιλήσουμε με το λόγο της αλήθειας και να συσπειρώσουμε τους Έλληνες στο κοινό μας όραμα.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, μέσα από την ομιλία μου προσπάθησα να σας καταθέσω κάποιες σκέψεις για τις στρατηγικές επιλογές που πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στο μέλλον. Επιδίωξα να σας σκιαγραφήσω τη Νέα Δημοκρατία που οραματίζομαι και επιθυμώ.

Στη Νέα Δημοκρατία, εδώ και λίγο καιρό πνέει νέος άνεμος. Ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια και εύχομαι από καρδιάς να επιτύχει. Θεωρώ χρέος όλων μας, να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

στην πολιτική και κοινοβουλευτική μου διαδρομή έχω μάθει να λειτουργώ συναινετικά και συνθετικά.

Δεν υπηρέτησα πότε πρόσωπα ούτε και σκοπιμότητες. Πάντα υπηρέτησα πολιτικές και έβαζα πάνω από το προσωπικό μου συμφέρον το καλό του κόμματος.

Όπως και ως μεταβατικός Πρόεδρος λειτούργησα με πρωταρχικό μου άξονα τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος και πέτυχα την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, το ίδιο θα συνεχίσω και τώρα και στο μέλλον.

Σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινά, Κανείς δεν πρέπει και δεν δικαιούνται να σταθεί εμπόδιο.

Για το καλό της παράταξης και για το καλό της χώρας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θεωρώ χρέος όλων μας, να στηρίξουμε το κόμμα της καρδιάς μας.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι θα φανούμε όλοι αντάξιοι στις προσδοκίες των εκατομμυρίων φίλων και ψηφοφόρων μας, αλλά και του ελληνικού λαού. Θα κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα σε αυτό τον τόπο και θα σώσουμε την πατρίδα και τους Έλληνες.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Καλούς αγώνες και καλή δύναμη σε όλους.

Σας ευχαριστώ