Ερώτηση Γιάννη Πλακιωτάκη για την εμπλοκή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος σε συνομιλίες με ισοβίτη

Ερώτηση Γιάννη Πλακιωτάκη για την εμπλοκή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος σε συνομιλίες με ισοβίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: “Εμπλοκή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος σε συνομιλίες με ισοβίτη”

Κύριε Υπουργέ,

Ζήτημα μείζονος σημασίας για την Δημοκρατία αποτελεί η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Έπειτα από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τα μέλη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι υπόλογοι για την πρωτοφανή εξωθεσμική παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία που αφορά την εν λόγω υπόθεση.

Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εμφανίζεται να προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επειδή το συγκεκριμένο άνευ προηγούμενου σκάνδαλο καθώς και η εμπλοκή του συγκεκριμένου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση.

Ερωτάται ο Υπουργός

  1. Τι ενέργειες έχετε κάνει ή σε τι ενέργειες θα προβείτε για να διαλευκανθεί το θέμα της εμπλοκής του συγκεκριμένου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

                                              Γιάννης Πλακιωτάκης