Αναφορά σχετικά με Κατάργηση του γραφείου της Εφορείας Εναλίων αρχαιοτήτων Κρήτης

Αναφορά σχετικά με Κατάργηση του γραφείου της Εφορείας Εναλίων αρχαιοτήτων Κρήτης

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κονιόρδου Λυδία

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ».

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας επισυνάπτω την Επιστολή Διαμαρτυρίας του Δημάρχου Αγίου Νικολάου για την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να καταργήσει το Γραφείο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων  της Κρήτης.

Κυρία Υπουργέ, όπως γνωρίζετε η αρμοδιότητα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων είναι η διάσωση και η ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Η Κρήτη αποτελεί την κοιτίδα του Μινωικού Πολιτισμού και το σταυροδρόμι συνάντησης των αρχαίων πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου. Το γεγονός αυτό από μόνο του πιστεύουμε ότι είναι αρκετό για την σύσταση Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης ως αυτοτελής διεύθυνση και φυσικά θα έπρεπε να ήταν αποτρεπτικό στην κατάργηση του γραφείου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης.

Κυρία Υπουργέ, εξαιτίας των  αναγκών που δημιουργούν αφενός οι προοπτικές της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης και αφετέρου η αξιοποίηση της πληθώρας των ευρημάτων του θαλάσσιου χώρου που περιβάλει της ακτές της Κρήτης, θα πρέπει να σας οδηγήσουν να αναθεωρήσετε την απόφαση σας να καταργήσετε το Γραφείο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων της Κρήτης, την στιγμή μάλιστα που αναβαθμίζετε το Γραφείο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, σε αυτοτελή Διεύθυνση με αρμοδιότητα τη Βόρεια Ελλάδα.

Κυρία Υπουργέ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας όλα τα παραπάνω, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποδεχθείτε και να ικανοποιήσετε άμεσα, το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Αγίου Νικολάου και να αποφευχθεί η κατάργηση του Γραφείου της Εφορείας των Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης.

Εγγραφή στο Newsletter

Άρχισε να λαμβάνεις ενημερώσεις μέσω email σχετικά με την κοινοβουλευτική μου δράση.
Το email σου
Το ονοματεπώνυμό σου

Ενημερώσου πρώτος-η για τη δράση μου...

Άρχισε να λαμβάνεις ενημερώσεις μέσω email σχετικά με την κοινοβουλευτική μου δράση.
Το email σου
Το ονοματεπώνυμό σου
Τα στοιχεία σας είναι ασφαλή και δε διαμοιράζονται