Στο πλοίο «Νήσος Σάμος» ο ΥΝΑΝΠ Γ. Πλακιωτάκης με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς όλα τα νησιά (φωτογραφίες – βίντεο)

Στο πλοίο «Νήσος Σάμος» ο ΥΝΑΝΠ Γ. Πλακιωτάκης με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς όλα τα νησιά (φωτογραφίες – βίντεο)

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη, βρέθηκε το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την σημερινή επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών προς όλα τα νησιά.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του κ. Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής:

«Καταρχήν από σήμερα ξεκινάει η μετακίνηση προς όλα τα νησιά. Αποτελεί πλέον και πάλι πραγματικότητα. Η εμπειρία των δρομολογίων της Κρήτης είναι απολύτως θετική. Έχει αποδειχθεί ότι η τήρηση των μέτρων προφύλαξης τόσο από τους επιβάτες όσο και από τα μέλη του πληρώματος καταρχήν προστατεύει τους ίδιους, αλλά και τη δημόσια υγεία στα νησιά. Εμείς ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση της ακτοπλοΐας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθημερινά, ώστε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες την κατάλληλη χρονική στιγμή να αναθεωρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την υπομονή τους και φυσικά να ευχηθώ στους ταξιδιώτες μας καλά και ασφαλή ταξίδια. Καλό καλοκαίρι και καλές δουλειές.».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: