Ο Γ. Πλακιωτάκης για άγονες γραμμές έχουμε ευελιξία να καλύπτουμε έκτακτες ανάγκες όπως

Ο Γ. Πλακιωτάκης για άγονες γραμμές έχουμε ευελιξία να καλύπτουμε έκτακτες ανάγκες όπως

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέπτυξε τις αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο για τις άγονες γραμμές στη χώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους «Αταίριαστους.

«Χθες παρουσιάσαμε το νέο πλαίσιο για την προκήρυξη των αγόνων γραμμών στη χώρα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της χρηματοδότησης. Από τα 90 εκατ. υπάρχει μία αύξηση 45% και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον σε 140 εκατ. ευρώ. Μία πολύ σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης για τις άγονες γραμμές. για να καλύψουμε και τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων με την εφαρμογή των νέων περιβαλλοντικών δεδομένων, αλλά κυρίως θέλουμε οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα να αναβαθμιστούν», ανέφερα αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε:

«Επειδή προβλέψαμε για την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των αγώνων γραμμών, δεν θα γίνεται πλέον από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου αλλά θα χρηματοδοτείται πια από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

«Αυτό ουσιαστικά μας δίνει την ευελιξία να μπορούμε να καλύπτουμε έκτακτες ανάγκες όπως της Σαμοθράκης και επιπλέον να δρομολογούμε και νέες γραμμές καλύπτοντας βασικές ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Δίνουμε κίνητρα για αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού στόλου. Εμείς δεν επιδοτούμε ακτοπλοϊκές εταιρείες, εμείς επενδύουμε σε κινήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στήριξης των νησιωτών μας», είπε ακόμη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συμπλήρωσε:

«Η ευελιξία του νέου τρόπου χρηματοδότησης των άγονων γραμμών μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε όλα τα ζητήματα και στη βάση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χρηματοδότησης των αγόνων γραμμών θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε πολλές από τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδος. Η προκήρυξη θα βγει στον αέρα την επόμενη εβδομάδα οπότε φιλοδοξούμε μέχρι τέλη Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί».