ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ή ο γιαλός είναι στραβός

ή

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στραβά αρμενίζει

 

Μετά Βαΐων και κλάδων ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου έφερε προς ψήφιση στη βουλή (με τη μορφή του κατεπείγοντος) το νομοσχέδιο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην ουσία ισοπεδώνει ότι είχε παραμείνει όρθιο στην ταλαίπωρη ελληνική παιδεία.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, καταργεί τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και στη συνέχεια απαξιώνει στο σύνολό της, την τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου πιστός στη λογική μαυρογιαλούρου, λίγο πριν τις εκλογές αψηφώντας κάθε έκθεση αξιολόγησης ενσωματώνει τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και παράλληλα, ανοίγει και κλείνει Πανεπιστημιακά Τμήματα με βασικό κριτήριο την ικανοποίηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς καμία έκθεση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, και χωρίς να εξασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ιδρύεται στην Κρήτη το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ταυτόχρονη ίδρυση πλειάδας νέων τμημάτων που κανείς δεν γνωρίζει το σκοπό που εξυπηρετούν.

Σε σχέση με το νομό Λασιθίου θα πρέπει να τονιστεί ότι στο σχεδιασμό αυτό, κανείς δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα των υπαρχόντων και των υπό ίδρυση τμημάτων και δομών που υποτίθεται, ότι θα λειτουργήσουν στο νομό.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, συνεχίζουν αταλάντευτα το καταστροφικό τους έργο και στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Αντί να επιδιώξουν τη συναίνεση, προτιμούν την αλαζονεία και τους εκβιασμούς.

Αντί να ακούσουν τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους αγνοούν και αυτοσχεδιάζουν.

Αντί να λάβουν υπόψη τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους και κωλυμμένοι στις ιδεοληψίες τους βάζουν ταφόπλακα στην παιδεία μας και ναρκοθετούν το μέλλον των νέων μας.

Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα και των στελεχών της κυβέρνησής του ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση:

 

Ή ο γιαλός είναι στραβός

ή

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στραβά αρμενίζει