Δήλωση για την επέτειο της Μάχης του Λασιθίου

Δήλωση για την επέτειο της Μάχης του Λασιθίου

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Λασιθίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η αυτοθυσία, η δύναμη και η αυταπάρνηση όλων των ηρώων συμπατριωτών μας που συμμετείχαν στη δεκαήμερη μάχη του Λασιθίου, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα αδούλωτου πνεύματος και παλικαριάς.

Οι αγωνιστές επαναστάτες της Ιστορικής Μάχης του Λασιθίου συνάντησαν το θάνατο και πέρασαν στους Αθανάτους γνωρίζοντας καλά ότι στην πατρίδα μας η Ελευθερία ποτέ δεν ήταν δεδομένη. Γνωρίζοντας και διδάσκοντας μας ότι οι προαιώνιες αξίες που με το ανέσπερο φως τους φωτίζουν τον δρόμο της  τιμής και του χρέους, μας οδηγούν σε θυσίες τόσο για τη διεκδίκηση, όσο και για τη διατήρηση αυτού του υπέρτατου αγαθού.

Με τον τρόπο αυτό, άνοιξε ο δρόμος για την πολυπόθητη ελευθερία και στην συνέχεια για την Ένωση με την Ελλάδα.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας είναι ραγδαίες και οι προκλήσεις πολλές, διψάμε για αρχές, αξίες και ιδανικά, καθώς και για ανθρώπους που λειτουργούν ως θετικές δυνάμεις.

Για πρότυπα ζωής που αναμφισβήτητα παρέχει πλουσιοπάροχα η ιστορία της Πατρίδας μας. Διότι η γνώση του παρελθόντος, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν και να προετοιμαστούμε για το μέλλον.

Ειδικά τώρα, που διανύουμε μια εποχή με έντονες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αστάθειες, με αυξημένη προκλητικότητα κυρίως εξ Ανατολών, οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα, να παραμερίσουμε άσκοπους καιροσκοπισμούς και μικροπολιτικές τακτικές,  να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις συμμαχίες μας και με επιχειρήματα να αποκρούουμε και να υποστηρίζουμε τα Εθνικά Δίκαια μας . »